Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πρωταθλητής και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

368

Στ. Τσιτσιπάς και Αλ. Μαρτίνου στη βραδιά προς τιμήν του τενίστα.

Το μεγαλείο ενός αθλητή φαίνεται –πρωτίστως– έξω από το γήπεδο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διαθέτει μέρος του ελάχιστου χρόνου που του απομένει από τις αγωνιστικές και προπονητικές υποχρεώσεις του, όχι για τον εαυτό του, αλλά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πρόσφατα βρέθηκε να παίζει τένις με παιδιά ειδικών χαρισμάτων και μη, στο TatoiClub.  Στο ίδιο μέρος, η ένωση «Μαζί για το Παιδί», της οποίας είναι «πρεσβευτής», είχε την τιμή να τον  φιλοξενήσει σε φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν του. Καλεσμένοι από τους χώρους του επιχειρείν, της επιστήμης, της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που αγαπούν το άθλημα της αντισφαίρισης, έδωσαν το «παρών» προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά αλλά και να συζητήσουν με τον διεθνή αθλητή.


Αλ. Βερνίκου, Αλ. Μαρτίνου και Εβ. Πετράκη στο TatoiClub.

Το δείπνο διοργανώθηκε από τρία νέα κορίτσια, την Αλίκη Μαρτίνου, την Εβελίνα Πετράκη και την Αλεξία Βερνίκου, με την πλειονότητα των 80 προσκεκλημένων να εκπροσωπούν τη δική τους γενιά. Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, συντονιστής της βραδιάς, είχε μια συζήτηση με τον ταλαντούχο αθλητή, ο οποίος εντυπωσίασε με την ευστοχία των απαντήσεών του. Οπως δήλωσε η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της ένωσης «Μαζί για το Παιδί», «είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε δίπλα μας τον Στέφανο Τσιτσιπά, έναν διεθνούς εμβέλειας αθλητή, που μας κάνει υπερήφανους. Ο Στέφανος έχει έναν ακόμη ρόλο, αυτόν του πρεσβευτή της ένωσης “Μαζί για το Παιδί”. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει την ευαισθησία του και το ενδιαφέρον του να προσφέρει στις νεότερες γενιές».

«Είναι καθήκον μου να συμβάλω στις προσπάθειες του “Μαζί για το Παιδί”», είπε με τη σειρά του ο Τσιτσιπάς. «Γνώρισα τους ανθρώπους του και με ενέπνευσε το έργο που προσφέρουν σε χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη στην Ελλάδα. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να συμβάλω στις προσπάθειες που γίνονται για αυτά τα παιδιά».

Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 η ένωση τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική προσφορά της.

Πηγή: kathimerini.gr