Η Βίκυ Κουβέλη είναι μάθημα ζωής

306

Υπάρχουν στιγμές που κάθε άνθρωπος το βάζει κάτω. Που νιώθει να λυγίζει από το βάρος των περιστάσεων, από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Από προβλήματα υγείας, από απώλεια κοντινών του ανθρώπων. Υπάρχουν στιγμές που η ανθρώπινη φύση, μας οδηγεί στην απογοήτευση, τον θυμό, την άρνηση.

Η Βίκυ Κουβέλη έζησε αυτή την στιγμή. Από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης το 2015 και το χρυσό μετάλλιο σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, δυο ημέρες πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο. Μια στιγμή που παραλίγο να της κοστίσει την ζωή, σε ένα φρικτό τροχαίο. Ο γιατρός της ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη να μην της ακρωτηριάσει το αριστερό πόδι λόγω πιθανών μετεγχειρητικών επιπλοκών. Ακολουθεί τρίμηνη παραμονή σε κέντρο αποκατάστασης, καθηλωμένη στο αμαξίδιο, χωρίς να μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Για άλλους, αυτή η στιγμή θα ήταν εκείνη, που θα έβαζε τέρμα στα όνειρά τους. Η στιγμή που η ανθρώπινη φύση δοκιμαζόταν… Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού ξέρει το πώς είναι να χάνεις τα πάντα, να ξεκινάς από την αρχή και να φτάνεις στην κορυφή. Το σοκ έγινε δύναμη,  απώλεια πείσμα. Το νερό, ο καλύτερός της φίλος, την τραβούσε κάτω.  Τα όνειρά της έμειναν εγκλωβισμένα, όπως εκείνη κάτω από τα συντρίμμια του αμαξιού που την χτύπησε.

Όμως δεν το έβαλε κάτω. Το πείσμα για ζωή, το «μέταλλο» του νικητή και η θέληση για αυτό που αγαπάει, την κολύμβηση, έφτασε την Βίκυ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και εν συνεχεία στην κορυφή του κόσμου.

Η πορεία από το ζενίθ στο ναδίρ είναι η ζωή της Βίκυ Κουβέλη

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στους Νίκο Συρίγο, Μαρία-Γιώτα Μαστορέλη

Πηγή: onsports.gr