Παρουσίαση προγραμμάτων από το ράδιο Ενημέρωση 92,2 στα fm Ν. Πιερίας

687

Πιο συγκεκριμένα η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη Τομέων του σχολείου Ζωή καραγεωργίου και η απόφοιτη – επιτυχούσα του Τομεά Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Μπακαλίδου Ελένη, φιλοξενήθηκαν στην πρωινή εκπομπή μου και μίλησαν για: το Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Αρτοσκευάσματα Νέας Γενιάς: Αρχές επεξεργασίας, Βιομηχανικές τάσεις, Προώθηση».

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρουσίασης, ο Διευθυντής του οργανισμού MOVEU κ. Αθανάσιος Γιαμάς μίλησε για την αξία των προγραμμάτων Erasmus+ και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη σε ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση.
το Escape Room που δημιουργήθηκε σε αίθουσα του σχολείου από τους μαθητές μας ως Σχέδιο Δράσης του Έργου «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε η καινοτομία του Δωματίου Διαφυγής, το οποίο βασίζεται στην διαδικτυακή σειρά «La casa de Papel» και για να υλοποιηθεί αξιοποιήθηκαν εργαλεία Τεχνολογίας, Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου, κάτι που το κάνει μοναδικό στα εκπαιδευτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Σχολική σύγκριση», κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε αδελφοποίηση με το Ιταλικό Επαγγελματικό Σχολείο «Enrico Tossi» και έγινε ανταλλαγή μαθητών.

Παράλληλα δημιουργήθηκε έντυπο παραμύθι από τους μαθητές της Ειδικότητα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, το οποίο παρουσιάστηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου.

Στην εκπομπή “Πολιτικό Βαρόμετρο” η κ. Ζωή Καραγεωργίου ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού που πάντα υποστηρίζουν και δίνουν το κίνητρο να είναι δημιουργικοί.