Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης

243

Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης.

Γεννημένος το 1952 στην Αθήνα, αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, εγγράφεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και φτάνει έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει ιατρός.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν όμως η δημοσιογραφία. Ξεκινά να διαγράφει την σταδιοδρομία του, το 1977 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης. Στην συνέχεια εργάζεται στην εφημερίδα «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διατελεί Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής».

Αν και έχασε την μάχη με τον καρκίνο, ο Αλέξανδρος Οικονομίδης άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση.

Οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν επαγγελματία δημοσιογράφο, καταρτισμένο στο αντικείμενό του, ευγενή και ευαίσθητο που κέρδιζε την εκτίμηση όλων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα αγαπημένα του πρόσωπα και ιδιαίτερα την σύζυγό του, Δέσποινα Μακρινού όπως και τη κόρη του.

Η πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου Οικονομίδη θα γίνει την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Πηγή: in.gr