Κανένα ίχνος αυτοκριτικής

338

Του Ηλία Χρυσικού *

Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι παρακολούθησαν τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όμως ένα αρκετά μεγάλο μέρος της συνέντευξης περιείχε ακατάσχετο βερμπαλισμό με ανούσιες και κουραστικές επαναλήψεις.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, ο πρώην πρωθυπουργός, έδειχνε αμήχανος (όσο ποτέ) και αμετανόητος όπως πάντοτε.

Οι ερωτήσεις που ετέθησαν στον ίδιο, έπρεπε να είναι πιο σκληρές και συγκεκριμένες, ώστε να πάρουμε απαντήσεις που θα ικανοποιούσαν τους περισσότερους και ίσως να είχαμε βγει λίγο σοφότεροι.

Και είναι κρίμα, από μια τέτοια συνέντευξη, (που γίνεται μια φορά τον χρόνο), να μη γίνονται κρίσιμες ερωτήσεις και κατά συνέπεια να μη δίδονται κρίσιμες απαντήσεις.

Αν γίνονταν λοιπόν κρίσιμες και ουσιαστικές ερωτήσεις, θα ξέραμε την πραγματική αποτίμηση, (της δικής τους διακυβέρνησης) και εάν σκόπευαν την όποια αυτοκριτική τους, ώστε να βγουν συμπεράσματα.

Και ίσως θα ξέραμε, (έστω και τώρα), εάν έχουν αναγνωρίσει την ανεπάρκεια και τους αργούς ρυθμούς, με τους οποίους η κυβέρνησή των 4,5 χρόνων χειρίστηκε κρίσιμα θέματα.

Αυτό που διακρίναμε ήταν ότι, δεν ζήτησε ούτε μισή συγγνώμη, (για λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησής του), αλλά αντιθέτως έδειξε ότι δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μήνυμα από την κάλπη των εθνικών εκλογών.

Και ξαφνιάζει όλους μας το πόσο κυνικός είναι, προσπαθώντας να μας πείσει λες και δεν κυβέρνησε 4,5 χρόνια και πως για το ότι δεν πήγε καλά, κάποιος άλλος φταίει.

Δηλαδή όλα πήγαν καλά, όπως το τρίτο μνημόνιο, η εξοντωτική φορολογία, οι μειώσεις στις συντάξεις, η σκευωρία της Novartis, η έξαρση της εγκληματικότητας και η κατάρρευση των νοσοκομείων;

Τελικά ένα συμπέρασμα βγαίνει, ότι η αλαζονεία, (για τον ίδιο και τα στελέχη της αντιπολίτευσης), είναι πολύ κακός σύμβουλος.

Και πιστεύω ακράδαντα,ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος αυτοκριτικής από τον ίδιο και πολύ χειρότερο είναι, η εμμονή του στην ίδια αποτυχημένη και καταδικασμένη πολιτική.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας