Τι απαντά η Ελένη Αντωνιάδου για τη NASA μετά τον σάλο που προκλήθηκε

285

Απάντηση, μετά από όσα ακολούθησαν από τον σάλο που προκλήθηκε στα social media, σχετικά με τη συνεργασία της με τη NASA, αλλά και την ακαδημαϊκή της καριέρα, δίνει η Ελένη Αντωνιάδου.

Η επιστήμονας, ανήρτησε στο Facebook τον έπαινο που της απονεμήθηκε για τη συμμετοχή της στις Ακαδημίες της NASA και παράλληλα έγραψε: «Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό».

«Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη» συνέχισε η Ελένη Αντωνιάδου, χωρίς να καταφέρεται εναντίον κάποιου συγκεκριμένα και χωρίς όμως να δίνει σαφείς απαντήσεις για όλα όσα τις έχουν προσάψει.

«Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες» συνεχίζει στο μήνυμά της η Ελένη Αντωνιάδου και καταλήγει:

«Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με…

Δημοσιεύτηκε από Eleni Antoniadou στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Πηγή: in.gr