Περισσότερες από 465 συλλήψεις το τελευταίο τετράμηνο στη Θεσσαλονίκη

217

Περισσότεροι από 24.000 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο του 2019, από τα στελέχη του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν 466 άτομα, για διάφορα αδικήματα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της μικροεγκληματικότητας και των εν γένει παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά τη διάρκεια των συστηματικών ελέγχων, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές ουσίες όπως ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη, ναρκωτικά δισκία, καθώς επίσης και όπλα όπως ξίφος, τόξο, φαλτσέτα, γκλοπ και κυνηγετικό. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επίσης είδη λαθρεμπορίου όπως καπνικά προϊόντα, διαρρηκτικά εργαλεία και προϊόντα κλοπών.

Διενεργήθηκαν 16.616 έρευνες σε πλατείες, πάρκα, αλσύλια και διάφορους άλλους χώρους. Πραγματοποιήθηκαν 5.527 έλεγχοι ατόμων και έγιναν προσαγωγές όπου συνέτρεχαν προϋποθέσεις. Ελέχθησαν 2.552 οχήματα και 43 καταστήματα.

Για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις συνελήφθησαν 43 άτομα, 193 για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, 137 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και 26 για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η συστηματική και στοχευμένη παρουσία αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντάσσεται στο πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης, αλλά και στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του νομού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr