Πρόεδρος Αστυνομικών στο One Channel: Δε γίνεται να λειτουργεί με δωρεές η Αστυνομία

218

Στην εκπομπή One Direct Weekend μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Για το ζήτημα των Εξαρχείων σχολίασε πως «θα συνεχιστεί η κατάσταση στα Εξάρχεια με τα επεισόδια. Είναι διαχρονικό ζήτημα. Δεν αλλάζουν σε δύο μήνες αυτά» είπε και πρόσθεσε πως «έχουν γίνει αρκετές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια το τελευταίο διάστημα και θα συνεχιστούν».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση φερόταν στους αναρχικούς λες και ήταν παραστατημένοι σύντροφοι. Μετά την επίθεση στην Βουλή, είχε βγάλει ανακοίνωση ότι ‘’δεν είναι έτσι οι κοινωνικοί αγώνες’’».

«Υπάρχουν περιοχές που έχουν το στίγμα του γκέτο. Εννοώ εκτός κέντρου. Όπου είναι άλλο το είδος του εγκλήματος. Διακινήσεις ναρκωτικών, όπλων κλπ. Καθήκον μας να συλλαμβάνουμε το έγκλημα σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο. Στόχος μας να μπορεί να κυκλοφορήσει ο πολίτης χωρίς να φοβάται σε οποιαδήποτε περιοχή» επεσήμανε σχετικά με την εγκληματικότητα στην Αττική και την αστυνομική δράση. Για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου ανέφερε πως «διευκολύνει την κοινωνία και τις οικογένειες να τελειώνουν τα παιδιά το πανεπιστήμιο και να παίρνουν το πτυχίο τους. Δεν ήταν η κατάσταση χάλια σε όλα τα πανεπιστήμια. Μη γινόμαστε μηδενιστές. Αλλά πολλά πανεπιστήμια υπήρχαν σοβαρά προβλήματα».

«Ο Έλληνας αστυνομικός είναι μόνος του τα τελευταία χρόνια. Μπαίνουμε σε διαδικασίες να περιμένουμε το ΕΣΠΑ ή άλλες επιχορηγήσεις για να πάρουμε οχήματα ή εξοπλισμό. Η Αστυνομία πρέπει να έχει αυτόνομο κρατικό προϋπολογισμό. Και όχι να περιμένει από τις δωρεές. Γιατί με τις δωρεές, μετά μπορεί να ζητώνται άλλα χατίρια. Δε γίνεται να λειτουργεί το δημόσιο με δωρεές» κατέληξε σχετικά. Τέλος, σχετικά με τις πρόσθετες προσλήψεις αστυνομικών που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, τόνισε πως «εμείς είμαστε υπέρ της εισαγωγής στην Αστυνομία με τον κανονικό τρόπο. Μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων».

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: tanea.gr