Νέα Ιωνία: Μετανιωμένη η 19χρονη μητέρα, θέλει να μεγαλώσει το παιδί της

222

Στον εισαγγελέα που εξετάζει την υπόθεση εγκατάλειψης του βρέφους στη Νέα Ιωνία την περασμένη Τετάρτη, οδηγήθηκε την Παρασκευή η 19χρονη μητέρα που άφησε το επτά ημερών παιδί της σε πιλωτή πολυκατοικίας μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 19χρονη μετάνιωσε για την ενέργειά της και την απέδωσε στην επιλόχειο κατάθλιψη, καθώς και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Παράλληλα, η νεαρή μητέρα -εναντίον της οποίας ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο- υποστήριξε ότι μπορεί να μεγαλώσει το παιδί, τονίζοντας πως με την υποστήριξη των δικών της ανθρώπων θα μπορέσει να του προσφέρει όσα πρέπει.

Η δίκη της 19χρονης θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς η νεαρή λεχώνα ζήτησε και έλαβε αναβολή, προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος και ο αξιωματικός του Τμήματος Ανηλίκων που επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Πλην της κλήσης των δύο αστυνομικών που ζήτησε η υπεράσπιση και αποδέχθηκε το δικαστήριο, δεκτό έγινε και το αίτημα της 19χρονης, για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό

Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που χειρίστηκε το περιστατικό, μίλησε για την υπόθεση, τονίζοντας το πόσο ευαισθητοποίησε ολόκληρη την Υπηρεσία η περίπτωση του εγκαταλελειμμένου κοριτσιού.

«Πέρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, να σημειώσουμε το πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίζουμε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο που λέγεται «ανήλικος». Αφενός πρέπει να εφαρμόσει τον Νόμο, αφετέρου πρέπει να προστατεύσει τον κοινωνικό ιστό και το παιδί» τόνισε ο Κώστας Σχισμένος μιλώντας στον ANT1.

«Δεν έχουμε έναν δράστη εγκλήματος απέναντί μας, έχουμε μια 19χρονη νεαρή κοπέλα, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες και προέβη σε αυτή την ενέργεια. Ακουμπάμε με κάθε ευαισθησία τα θέματα αυτά, βγάζουμε το καλύτερό μας πρόσωπο» υπογράμμισε ο κ. Σχισμένος και πρόσθεσε:

«Επειδή μας ευαισθητοποίησε πολύ αυτή η υπόθεση και η μητέρα η ίδια, ζητήσαμε προσωπικά η Υπηρεσία μας να γίνει ανάδοχη αυτού του μωρού. Η πλευρά της οικογένειας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά».

Πηγή: tanea.gr