Πρόσκληση για ενεργή συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

333
Σύλλογος “Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας”

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019
“Ασφαλής Πεζοπορία και Ποδηλασία”
Τα σώματά μας έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται, αλλά πολλοί από εμάς αγωνίζονται να βρουν το χρόνο να κινηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να διαπιστώσουμε ότι μεγάλο μέρος της ρουτίνας μας αποτελείται από καθιστική ζωή: στο αυτοκίνητο, σε ένα γραφείο ή μπροστά σε μια οθόνη. Τι γίνεται όμως αν μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την άσκηση στην καθημερινή μας ζωή και να εξοικονομήσουμε χρήματα ταυτόχρονα;
Το 2019 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει το προβάδισμα στο ασφαλές περπάτημα και την ποδηλασία και στα οφέλη που μπορεί να έχουν για την υγεία μας, το περιβάλλον και την οικονομία! Οι ενεργοί τρόποι μεταφοράς όπως το περπάτημα και το ποδήλατο είναι απαλλαγμένοι από εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της καρδιάς μας.
Οι πόλεις που προωθούν το περπάτημα και το ποδήλατο αντί της κίνησης με αυτοκίνητο, έχουν επίσης βρεθεί ότι είναι πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής.
Όσον αφορά τα μεμονωμένα οφέλη για την υγεία, μελέτες δείχνουν ότι οι ποδηλάτες ζουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο από ό,τι οι μη ποδηλάτες και απουσιάζουν 15% λιγότερες ημέρες από την εργασία τους λόγω ασθένειας, ενώ 25 λεπτά γρήγορου βαδίσματος την ημέρα μπορούν να προσθέσουν έως και επτά χρόνια στη ζωή σας!