Χοακίν Φίνιξ: Η συγκινητική αναφορά στον αδικοχαμένο αδελφό του, «θα του χρωστάω για πάντα»

471

Ο Χοακίν Φίνιξ είναι σίγουρα ένας από τους ηθοποιούς της χρονιάς. Ο 44χρονος ηθοποιός κατάφερε να εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του στην ταινία «Joker» με τις κριτικές να είναι απογειωτικές ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι λένε ότι είναι φαβορί για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Μετά τον θρίαμβο στο Φεστιβάλ Βενετίας, ήρθε η σειρά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο. Ο Χοακίν Φίνιξ παρέλαβε το TIFF Tribute Actor Award, λίγες μέρες μετά το Χρυσό Λέοντα που κέρδισε η νέα του ταινία.

Ο Αμερικανός ηθοποιός συγκίνησε τους πάντες όταν ανέβηκε να παραλάβει το τρόπαιο από τον Γουίλεμ Νταφόε καθώς αναφέρθηκε στον αδερφό του – επίσης ηθοποιό –  Ρίβερ Φίνιξ, ο οποίος πέθανε στα 23 του χρόνια, το 1993 από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο κλαμπ του Τζόνι Ντέπ, «The Viper room», στο Χόλιγουντ.

«Όταν ήμουν 15 ή 16, ο αδερφός μου, ο Ρίβερ, γύρισε σπίτι από τη δουλειά με μια βιντεοκασέτα μιας ταινίας με τίτλο “Οργισμένο Είδωλο”. Με έβαλε να καθίσω και να τη δω. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε και με ανάγκασε να τη δω ξανά. Και μου είπε: “Θα αρχίσεις να παίζεις ξανά, αυτό θα κάνεις. Δεν μου το ζήτησε. Το απαίτησε. Και θα του χρωστάω για πάντα γιατί η υποκριτική μου χάρισε μια απίστευτη ζωή», είπε φανερά συγκινημένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του θεωρείτο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο νεαρός Ρίβερ Φίνιξ και το κλαμπ του Τζόνι Ντεπ που βρήκε τραγικό θάνατο

Πηγή: Newsbeast