Αυτή την Κυριακή πεζοπορία στον Όλυμπο – Οι δύο διαδρομές

763
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Όλυμπο, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019. Αυτή την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές κατάλληλες για όλους.
Α΄ διαδρομή: Τσιογκάνι (900μ.) -Κρεβάτια (1.000μ).Εύκολη διαδρομή, κατάλληλη για οικογένειες και αρχάριους, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά, η οποία κινείται εξολοκλήρου πάνω στο οροπέδιο των Κρεβατιών, συνολικής διάρκειας 2,5 – 3 ωρών.
Β΄ διαδρομή: Τσιογκάνι (850μ. ) -Κρεβάτια ( 1.000μ.) – Ρέμα Καρασκίνη( 1.250μ.),. Διαδρομή σχετικά εύκολη με μικρή υψομετρική διαφορά ( +350μ.) και συνολικό μήκος 12χιλ. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής κινείται πάνω στο παλιό χωματόδρομο που ενώνει τα Κρεβάτια με το Ρέμα Ναούμ, συνολικής διάρκειας 5-6 ωρών. Η διαδρομή κινείται στην ανήλια πλευρά του Μπαρμπαλά, έχοντας από δεξιά του το Ξηρολάκι.
Οι δύο ομάδες θα κινηθούν ταυτόχρονα για την πρώτη μισή ώρα και στην συνέχεια θα χωριστούν
ακολουθώντας την αντίστοιχη διαδρομή τους.
Αφετηρία και ώρα αναχώρησης: το μικρό ξωκλήσι των Αγ. Αποστόλων, όπου βρίσκονται και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς, τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά της Βροντούς, στο δρόμο προς τον Όλυμπο, με ώρα αναχώρησης 8.30 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε οδικώς, ακολουθώντας το χωματόδρομο ( σε καλή κατάσταση ) που οδηγεί μετά από 4 χιλ στη θέση Τσιογκάνι ( Κρεβατιών), αφετηρία της διαδρομής μας .
Εξοπλισμός: σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, παγούρι νερού 1 λ. ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, δύο μπλουζάκια, ζακετα, κολατσιό, φαρμακείο , φωτογραφική μηχανή.
Αρχηγοί ανάβασης : το ΔΣ του ΕΟΣ Βροντούς. Πληροφορίες 6973804843.