Ο Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά τον Μαχαιρίτσα

235

Σοκαρισμένος ο καλλιτεχνικός χώρος από τον αιφνίδιο θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς, αποχαιρετά τον αγαπημένο καλλιτέχνη. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το πρωί της Δευτέρας.

Από εκείνη την ώρα άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού, αποχαιρέτησαν μέσα από τα social media τον μεγάλο τραγοδοποιό και θυμήθηκαν αγαπημένους στίχους, τραγούδια και ιστορίες με τον πολυαγαπημένο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Το συγκινητικό αντίο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτισε τον αγαπημένο του φίλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τα πιο λιτά και όμορφα λόγια.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος «μετρούσε» πολλές συνεργασίες με τον δημοφιλή τραγουδοποιό, έγραψε συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook: «Λαυρέντη μου πολυαγαπημένε !!! Να χεις καλό ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων !!! Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν !!! Καλή αντάμωση ρεεε !!! Βασίλης.»

Γιάννης Ζουγανέλης: Φεύγει από τη ζωή μου ένα χαμόγελο

Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο Γιάννης Ζουγανέλης. Έκανε λόγο για έναν «εμπνευσμένο άνθρωπο, ο οποίος ενέπνεε τη ζωή. Ήταν ένας ιδιαίτερος βάρδος, σεμνός».

Ο κ. Ζουγανέλης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

«Φεύγει από τη ζωή μου ένα χαμόγελο, μια κατάσταση, η οποία δεν επανέρχεται», είπε και τόνισε πως «κάθε φορά που φεύγει ένας άνθρωπος, διαπιστώνω ότι το δικό του βάρος το αντιλαμβανόμαστε πιο πολύ». Ολοκληρώνοντας έκανε λόγο για μία «εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου».

Δημήτρης Σταρόβας: Τα τραγούδια του δεν πεθαίνουν ποτέ

Ο Δημήτρης Σταρόβας εξέφρασε την βαθιά του λύπη για την «μεγάλη απώλεια», όπως χαρακτηριστικά είπε στον ΑΝΤ1.

«Φίλος χρόνια, εξαιρετικός, κεφάλαιο ολόκληρο μόνος του», δήλωσε και σημείωσε πως προσπαθεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι «έφυγε» μέσα στον ύπνο του.

«Με τον Λαυρέντη παίζω 20 χρόνια περίπου», είπε και ολοκληρώνοντας υπογράμμισε πως «πέρα από μουσικός ήταν και άνθρωπος που έκανε πολιτισμό. Είναι απώλεια γιατί έχει κάνει σημαντικά πράγματα και θα έκανε και άλλα. Τα τραγούδια του δεν πεθαίνουν ποτέ».

Πηγή: tanea.gr