Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» του ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

348

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» ολοκλήρωσε την διοργάνωση δύο εκδηλώσεων που έγιναν την 1 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 μέσω του Προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» με την επιχορήγηση του Υ.ΜΑ.Θ.

Παράλληλα με τις δράσεις των μικρών παιδιών έξω από το εκθετήριο, εντός της αίθουσας οι μεγαλύτεροι συμμετείχαν στην ημερίδα. Όπου οι φορείς μέσω των εκπροσώπων τους μας περιέγραψαν το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας τους περιβάλλοντος. Ποιο συγκεκριμένα: από τον Δήμο Κατερίνης η κα Σοφία Ασλανίδου, από την Ελληνική Αστυνομία η κα Ευαγγελία Τρικαλοπούλου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η κα Ιωάννα Βαστάζου και από το Δασαρχείο η κα Σημέλα Ελευθεριάδου.

Ακολούθησαν οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση όπως ο κος Δημήτριος Οσιπίδης ιδιοκτήτης της εταιρείας ECOSIP. Η τελευταία θεματική ενότητα περιελάμβανε τις εισηγήσεις επιστημόνων που ειδικεύονται σε θέματα περιβάλλοντος, αειφορίας, οικοτουρισμού, στρατηγική μάρκετινγκ σε θέματα τουρισμού και τοπικής ανάπτυξης.

Ο νομικός Στέφανος Καλαϊτζίδης, ο Περιβαλλοντολόγος – Μηχ.Περιβάλλοντος MSc Δαμιανός Καλπακίδης εισηγήθηκε με θέμα: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ο κος Ευάγγελος Καραβαγγέλης Συν/χος Αναπληρωτής Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ειδικός σε θέματα τουρισμού και στρατηγικού μάρκετινγκ.

Δημοσιογράφος/Συγγραφέας – Μέλος Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – FIJET εισηγήθηκε με θέμα:

α) Συνέργεια μεταξύ Τουρισμού-Πολιτισμού & Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης
β) Πρόταση για ανάδειξη και προβολή ευρημάτων παλαιοντολογικής σημασίας.


Αναφορά στο Μοντέλο «SYCULTOUR”.

Ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστήμιου κος Στέφανος Καραγιάννης οικονομολόγος και ειδικός στην ανάπτυξη του Οικοτουρισμού, εισηγήθηκε με θέμα: Τουρισμός-Πολιτιστικές ενότητες – Οικοτουρισμός και τέλος ο κος Luis Minguel Fernandez Barrios Διευθύνων Σύμβουλος της ALTERNATURA και Διαπιστευμένος Σύμβουλος Αειφόρου Τοπικής Ανάπτυξης. Εισηγήθηκε με θέμα: «MUPA» Museo de Paleontología de Castilla-La Mancha : AN EDUCATIONAL ALTERNATIVE WITH A TOURIST PASSPORT
UNA ALTERNATIVA EDUCATIVA CON PASAPORTE TURISTICO CULTURAL.
Σας εκφράζουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας για την εξειδικευμένη και ουσιαστική συμβολή σας στην ενημέρωση των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας!!!