H Θεσσαλονίκη «φιγουράρει» στο Sunday Times Travel

280

Το μηνιαίο βρετανικό περιοδικό “Sunday Times Travel” –  ένα από γνωστότερα ταξιδιωτικά περιοδικά παγκοσμίως – φιλοξενεί, με την υπογραφή του Ελληνοβρετανού δημοσιογράφου John Malathronas, ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη και τους λόγους που πρέπει να την επισκεφτούν οι Βρετανοί τουρίστες.

Ο  δημοσιογράφος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, για να συστήσει προορισμούς στο κοινό που λατρεύει τα ταξίδια και πέρσι φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε στην πόλη από την Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), με σκοπό την τουριστική προβολή της. 

«Ο κ. Malathronas παρουσιάζει αυτή τη φορά στο Sunday Times Travel magazine την πόλη μας ως “instant escape” προορισμό στους Βρετανούς πολίτες και όχι μόνο, δίνοντας τους λεπτομέρειες για το ταξίδι τους, τη διαμονή τους ανάλογα με το βαλάντιό τους, τα μέρη που θα επισκεφτούν, ακόμη και κάποια από τα μέρη που θα διασκεδάσουν και θα δοκιμάσουν τη σύνθετη γαστρονομία της», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΞΘ.

Στο εκτενές τετρασέλιδο αφιέρωμα η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως θρυλική πόλη με πλούσια κληρονομιά.  Ο John Malathronas αναφέρεται διεξοδικά και στα μνημεία της Θεσσαλονίκης που αποτελούν ζωντανή κληρονομιά των πολιτισμών που έζησαν στη περιοχή από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα. 

Παράλληλα ο δημοσιογράφος αναφέρεται στον μοναδικό χαρακτήρα της, που της επιτρέπει να είναι ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα να μετατρέπεται σε ένα απέραντο χώρο διασκέδασης που συνδυάζει την ανατολίτικη επιρροή του ρεμπέτικου στην ελληνική μουσική με τη σύγχρονη διασκέδαση στα νυχτερινά clubs.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr