Δικαίωμα στην κανονικότητα

324

Του Ηλία Χρυσικού*

Το όνειρο κάθε γονιού είναι να μεγαλώσει τα παιδιά του με σωστή ανατροφή, να τα μορφώσει και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην Ελλάδα, η πανεπιστημιακή μόρφωση έχει καταστεί κουλτούρα του λαού μας, που βοήθησε να δημιουργηθεί η γενιά με τις πλούσιες εμπειρίες, με την ελπίδα να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και ν’ ανεβεί το επίπεδο της πολιτικής σκέψης στον τόπο μας.

Μετά από δέκα περίπου συνεχόμενα χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, ο ελληνικός λαός παρ΄ότι περνάει τρομερά δύσκολα, ψάχνει να βρει την ελπίδα για να κρατηθεί από κάπου.

Μετά περίπου από τεσσεράμισι χρόνια καταστροφικής πορείας κυβερνητικού έργου (από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α), περιμένουμε να δούμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περισσότερη πολιτική ωριμότητα, δυνατότητα συνεννόησης, συνδιαλλαγής και σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που φυσικά μεγάλες ευθύνες έχουν όλοι οι πολιτικοί μας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από μετριοπάθεια, έχει ανάγκη από πολιτική και οικονομική σταθερότητα, από συγκλίσεις και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Θεωρώ ότι στη χώρα μας χρειάζεται πολιτική ωριμότητα, με δικαίωμα στην κανονικότητα και στην καθημερινότητα.

Οι Έλληνες πολίτες, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα και βεβαίως θα χρειαστεί δουλειά και ταχύτητα.

Το κλίμα προσέλκυσης επενδύσεων, η ανακούφιση της μεσαίας τάξης, κοινωνικού πυλώνα της δημοκρατίας, η εύρυθμη και ωφέλιμη, (κατ’ αρχάς για τον πολίτη), λειτουργία του κράτους είναι τα πρώτα κρίσιμα τεστ για μια κυβέρνηση που μέχρι τώρα δείχνει βούληση και πρόθεση να γυρίσει σελίδα για τη χώρα και τον λαό.

Τα μηνύματα που εστάλησαν από την Δ.Ε.Θ είναι κρίσιμα, πολυεπίπεδα στο πεδίο της ανάταξης της οικονομίας και της επιστροφής στην κανονικότητα που αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

* Ο Ηλίας Χρυσικός διευθύνει το ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας