Φυσικοθεραπευτές: Δωρεάν Συμβουλευτική για τη Διαχείριση του Χρόνιου Πόνου από τις 8 έως τις 30 Σεπτεμβρίου

293

Ο χρόνιος πόνος είναι μια δυσάρεστη εμπειρία και αφορά 1 στα 5 άτομα – Εκτιμάται ότι περισσότερα από 1, 5 εκατ. άτομα σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον χρόνιο πόνο

Στη διαχείριση του χρόνιου πόνου και σε όσους ταλαιπωρούνται από αυτόν αφιερώνει τον Σεπτέμβριο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Ο χρόνιος πόνος είναι μια δυσάρεστη εμπειρία και αφορά 1 στα 5 άτομα. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 1, 5 εκατ. άτομα σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον χρόνιο πόνο.

Οστεοαρθίτιδες, πονοκέφαλοι, πόνος στη μέση είναι μερικές από τις αιτίες του χρόνιου πόνου και είναι συχνότερες στις μεγάλες ηλικίες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, σε άλλες χώρες, ο χρόνιος πόνος είναι η τρίτη πιο δαπανηρή επιβάρυνση υγείας και η κύρια αιτία της πρόωρης συνταξιοδότησης και των απουσιών εργασίας.

Η ψυχολογική επιβάρυνση είναι έξι φορές υψηλότερη για όσους ζουν με χρόνιο πόνο, ενώ το 40% από τους πάσχοντες αναφέρουν συμπτώματα άγχους και/ή κατάθλιψης

Κάθε χρόνο ο ΠΣΦ, στο χρονικό διάστημα μεταξύ της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου) και της Ημέρας Μυοσκελετικής Υγείας (30 Σεπτεμβρίου) προβαίνει σε μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης του κοινού στην Ελλάδα.

Φέτος, με κεντρικό θέμα τον Χρόνιο Πόνο και τη Διαχείρισή του, οι φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δέχονται τους Πολίτες που πάσχουν από χρόνιο πόνο δωρεάν για να τους συμβουλεύουν για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του χρόνιου πόνου.

Πηγή:protothema.gr