ΕΑΣΕ: Κύριος στόχος η φορολογική ελάφρυνση φυσικών και νομικών προσώπων

290

Η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) χαιρετίζει τις αναφορές του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όσον αφορά την οικονομική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση – ιδιαιτέρως τη φορολογική πολιτική.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, η ΕΑΣΕ σημειώνει ότι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 28% σε 24% καθώς και στα μερίσματα σε 5% (από 10%), “μπορούν να δώσουν την αναγκαία ώθηση που χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία για να πετύχει σημαντικά υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης. Ακόμη, οι σαφείς δηλώσεις για σταδιακή μείωση και οριστική κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης μεσοπρόθεσμα, βρίσκονται οπωσδήποτε στη σωστή κατεύθυνση.

Η χώρα μπορεί το 2023 να βρεθεί σε μια κατάσταση λιγότερου και καλύτερου κράτους και με πιο ισχυρό ιδιωτικό τομέα, με χαμηλότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα και μειωμένη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα –  παράγων αναγκαίος για να τονωθεί και η εγχώρια ζήτηση, η εγχώρια δαπάνη. Το ίδιο, οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις αλλά και οι γενναίες αναδιαρθρώσεις εταιρειών του δημόσιου τομέα μπορούν και πρέπει να προχωρήσουν, ώστε να δοθεί περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση.

Η ΕΑΣΕ πιστεύει ότι όλα αυτά είναι αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα. Η φορολογική ελάφρυνση φυσικών και νομικών προσώπων πρέπει να είναι ο κύριος στόχος, διότι είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί ένα αυξημένο περιθώριο  στην ιδιωτική οικονομία να ανακάμψει τη χώρα.  Επίσης ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αναβάθμιση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης – απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης και ευημερίας. Γι’ αυτό και η ΕΑΣΕ έχει σταθερά διατυπώσει την πρόθεσή της να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, και να βοηθήσει με την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα μέλη της στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων, ώστε η χώρα να απελευθερωθεί από όποια δεσμά κρατούν τις μεγάλες δυνατότητές της αναξιοποίητες.”

Πηγή: capital.gr