Αυλαία των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΙΛΙΝΩΝ» με την εκδήλωση: «Ο αγωνιστής του 1821».

349

Η αυλαία των φετινών ”Πολιτιστικών Δειλινών” που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» θα πέσει στον χώρο ανέγερσης της νέας Κατασκήνωσης (Ράχη Πιερίας) των Αγίων Νεομαρτύρων, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μ.μ. με την πολύ αξιόλογη εκδήλωση: «Ο αγωνιστής του 1821».

Πρόκειται για την παρουσίαση από ένα κλιμάκιο του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών της ενδυμασίας, των αρμάτων, των εξαρτημάτων κ.ά. των αγωνιστών του 1821.

Ο Σύλλογος αυτός είναι γνωστός για την ευρύτητα και την ακρίβεια των γνώσεων γύρω από το αντικείμενο, και γι’ αυτό έχουν προσκληθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδος για να συμμετάσχουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Πέρα από την καθ’ αυτήν αξία της εκδήλωσης, το πολιτιστικό αυτό γεγονός αποκτά μεγαλύτερη σημασία για την τοπική Εκκλησία, καθώς συνδυάζεται και με την επίσημη αναγγελία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Γεώργιο της νέας κινηματογραφικής προσπάθειας του «ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ».

Πριν από την εκδήλωση και συγκεκριμένα στις 8μ.μ. θα τελεστεί Ακολουθία στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Νεομαρτύρων.

Όσοι λοιπόν οδηγήσουν τα βήματά τους το βράδυ της  Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου στους ΑΓΙΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ στη Ράχη Πιερίας, θα αποζημιωθούν πολλαπλώς!