Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης

365

Η καλοκαιρινή περίοδος έκλεισε με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» και «Ιππόκαμπος».

Το «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» ολοκλήρωσε τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του με μεγάλη επιτυχία. Η ανταπόκριση παιδιών και γονιών ήταν σημαντική. Αυτό αποτελεί ένδειξη της καλής δουλειάς που γίνεται από πλευράς του Ομίλου καθώς οι γονείς επί πέντε καλοκαίρια εμπιστεύονται τον Ν.Ο.ΚΑΤ. για την άθληση και την ψυχαγωγία των παιδιών τους.

Για το πρόγραμμα «Ιππόκαμπος» ήταν η πρώτη χρονιά και ολοκληρώθηκε εξίσου επιτυχημένα. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα και με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Μέσα από αυτά τα προγράμματα ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης ωθεί τα παιδιά στον αθλητισμό, τα κοινωνικοποιεί, τα μαθαίνει να αγαπούν και να φροντίζουν τη θάλασσα και τους μεταδίδει αρχές και ευαισθησίες. Επομένως, ο ρόλος τους είναι πρωτίστως παιδαγωγικός.

Για την επιτυχή διεκπεραίωση αυτών των προγραμμάτων καταλυτικός ήταν ο ρόλος των εκπαιδευτών. Ο Ν.Ο.Κατερίνης ευχαριστεί τον Παππά Ορέστη και την Πεΐδου Μαριάννα, εκπαιδευτές του προγράμματος «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» καθώς και την Μπατζογιάννη Μαριά, Μητσοκάππα Δήμητρα και τον Καρπούζα Νότη για τη δημιουργική απασχόληση και άθληση των παιδιών του προγράμματος «Ιππόκαμπος».

Καίριας σημασίας ήταν και ο ρόλος της ναυαγοσωστικής σχολής Lifeguard Patrol για τη ναυαγοσωστική κάλυψη ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών στον μέγιστο βαθμό.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης δεσμεύεται να συνεχίσει και το επόμενο καλοκαίρι τα δύο προγράμματα χάρη στην στήριξη των γονιών, τους οποίους ευχαριστεί θερμά και ανανεώνει το ραντεβού τους για του χρόνου.