Λαμία: Ληστεία, καταδίωξη και σύλληψη στο κέντρο της πόλης

209

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10:00΄ το βράδυ, στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα στην Λαμία (το στενάκι της Eurobank στην πλατεία Πάρκου), όταν δυο νεαροί λήστεψαν έναν ηλικιωμένο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι ληστές έριξαν κάτω τον ηλικιωμένο του πήραν 130€ που είχε πάνω του και τράπηκαν σε φυγή. 

Ένας από τους μάρτυρες έδωσε πληροφορίες και περιγραφή για τους δράστες στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι ξεκίνησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγο αργότερα εντοπίζουν τα ύποπτα άτομα στα στενά πίσω από τη Μητρόπολη, όπως οι δράστες μόλις τους είδαν τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από νέες αναζητήσεις και καταδίωξη στο κέντρο της πόλης, που κράτησε αρκετή ώρα, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους δυο ληστές στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γ. Πλατή (πρώην Καρπενησίου) και να του περάσουν χειροπέδες.

Πρόκειται για τον 21χρονο Τυνήσιο, γνωστό πλέον για την παραβατική του συμπεριφορά στη Λαμία. Έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούταν για ναρκωτικά, και έκτοτε διαμένει στη Λαμία.

Είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες χαράκωσε στο πρόσωπο την 36χρονη στην πλατεία Πάρκου και το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθη ξανά μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της ίδιας γυναίκας στο νοσοκομείο Το Σάββατο μόλις αφέθηκε ελεύθερος έκανε τη ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου με συνεργό έναν Λαμιώτη, ο οποίος είναι επίσης χρήστης, γνωστός στις Αρχές και είναι θέμα χρόνο η σύλληψή του.

Πηγή: lamiareport.gr

Πηγή: zougla.gr