Υποτονική η αγορά στις εκπτώσεις – Κ. Ρέχας: « Πτώση τζίρου, με λίγους τουρίστες στην πόλη»

317

Πτώση τζίρου που φτάνει το 20%, χαμηλή συμμετοχή των πωλήσεων σε τουρίστες και έλλειψη χρημάτων γενικότερα, προκύπτει από την κίνηση κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων στην Κατερίνη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, η Κατερίνη φέτος δεν είχε επισκεψιμότητα από ξένους τουρίστες, τα χρήματα που κυκλοφόρησαν στην αγορά ήταν λίγα.

Πτώση 20%

«Ο Αύγουστος πήγε λίγο καλύτερα σε σχέση με Ιούνιο και Ιούλιο, πάντως σίγουρα κλείνουμε με πτώση φέτος, πάνω από 20%» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και πρόσθεσε ότι το ίδιο σκηνικό για πρώτη φορά αισθητό, συνέβη και στην παραλιακή ζώνη του δήμου, καθώς ούτε και εκεί υπήρξε η αναμενόμενη κίνηση και σίγουρα πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι. « Αυτό δείχνει ότι οι επισκέπτες στην Πιερία διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα. Τα χρήματα τους περιορίζονται στις διακοπές τους, τα μπάνια τους και όχι σε αγορές» σημείωσε ο κ. Ρέχας.

Μισές επιχειρήσεις έκλεισαν

Ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει στην αγορά και τον εμπορικό κόσμο είναι όπως λέει ο κ. Ρέχας το γεγονός πώς όταν ανέλαβε την προεδρία του Συλλόγου το 2004 τα μέλη ήταν 2.080 επιχειρήσεις και σήμερα είναι οι μισές, 1.200 επιχειρήσεις.

olympiobima.gr