Η Ινδία στην 84η ΔΕΘ: Τα στέκια αλά Bollywood, η αεροδιαστημική και το σαλόνι κάνναβης

166

Μία μικρή γεύση από την τιμώμενη χώρα, την Ινδία, πήραμε από την τρίωρη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Μπορεί ο φακός να στράφηκε κυρίως πάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, αλλά οι φωτογραφίες ήταν αρκετές για να μπούμε και εμείς σε κλίμα Μπόλιγουντ.

Η ΔΕΘ «μύρισε» κάρι, μπόλιγουντ & πασμίνες,

Βέβαια πέρα από τις αναμενόμενες μυρωδιές για τις οποίες είναι γνωστή και διάσημη η Ινδία, υπάρχουν και οι εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε φέτος στην τεχνολογία, ενώ δεν είναι τυχαίο το μότο που έχουν οι Ινδοί, το New India.

Αεροδιαστημική, εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και περίπτερα με πρωτοποριακά gadgets  είναι μερικές από τις εκπλήξεις που συνάντησε ο πρωθυπουργός αλλά και όσοι επισκέφτηκαν σήμερα της 84η ΔΕΘ.

Και επειδή ΔΕΘ, χωρίς χορό και ψυχαγωγία δεν γίνεται. Ο χορός και η ινδική κουζίνα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Έκθεση.

Ειδικότερα παραδοσιακοί ινδικοί χοροί, μουσική, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, ένα σαλόνι κάνναβης που θα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος καθώς και ένα τσίρκο για τα μικρά παιδιά, είναι μερικά από τα highlights της ΔΕΘ.

ΔΕΘ, χωρίς τσιγάρο

Είναι η δεύτερη χρονιά που η ΔΕΘ θα διεξαχθεί…. Χωρίς τσιγάρο.

Σε συνέχεια της θετικής αποδοχής που έλαβε η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2018, όπου περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά, η 84η ΔΕΘ θα στείλει ξανά ηχηρό μήνυμα για μια Smoke-Free εμπειρία, αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και δράσεις που θα περιορίζουν το κάπνισμα στους κοινόχρηστους χώρους της.

Η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό μεταξύ 7-15 Σεπτεμβρίου και θα τηρήσει ξανά ένα πλαίσιο πιστό στην «χωρίς τσιγάρο» κουλτούρα που επιχειρεί να καθιερώσει.

Το κάπνισμα θα απαγορεύεται αυστηρά στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως επιβάλλει ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα παροτρύνονται να καπνίζουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα όπως πέρσι έτσι και φέτος θα ζητηθεί από την TUV Austria να πιστοποιήσει τον Smoke-free χαρακτήρα της Έκθεσης.

Πηγή: in.gr