«Η φετινή ΔΕΘ σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας»

173

Η φετινή ΔΕΘ, στην οποία η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα, σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στις διμερείς σχέσεις και ευκαιρία να ενισχυθεί πιο δυναμικά η ελληνο-ινδική συνεργασία, με έμφαση στο εμπόριο και τις επενδύσεις, τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρεσβευτής της Ινδίας στην Ελλάδα Σάμα Τζέιν (Shamma Jain). «Έχουμε άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, μακροχρόνιους φιλικούς δεσμούς, αλλά πρέπει να την ενισχύσουμε με μια πολύ ισχυρότερη οικονομική, εμπορική και επενδυτική συνεργασία» διαμηνύει η Ινδή πρέσβης και σημειώνει πως θα ήθελε η ΔΕΘ 2019 να μείνει στην ιστορία ως μια σημαντική πλατφόρμα που θα φέρει πολύ κοντά τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ινδίας και της Ελλάδας.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω τη σημασία της, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η ΔΕΘ 2019 στέλνει μήνυμα από την Ελλάδα στην Ινδία ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια χώρα ευλογημένη από τη φύση και ένας εκλεκτός τουριστικός προορισμός, αλλά προσφέρει επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς για οικονομική συνεργασία, για κοινοπραξίες, στενές επαφές και συνεργασία», χαρακτηρίζοντας την τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαβεβαίωσε πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον ινδικών επιχειρήσεων για την ελληνική αγορά και εξέφρασε την πεποίθησή πως θα προωθηθούν σε νέο επίπεδο οι επενδύσεις και το εμπόριο. «Είμαι αισιόδοξη ότι το χάσμα μεταξύ των επιχειρηματικών μας κοινοτήτων θα μειωθεί και ότι περισσότερες επενδύσεις από την Ινδία θα αυξηθούν σταδιακά στην Ελλάδα» επισήμανε η Σάμα Τζέιν.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της χώρας της στη ΔΕΘ, έκανε γνωστό πως έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή πάνω από 70 ινδικών εταιρειών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα οικονομικών τομέων. «Η συμμετοχή της Ινδίας θα είναι ευρύτατη, συμπεριλαμβάνοντας το διαστημικό πρόγραμμα, την ψηφιακή τεχνολογία, την ανάπτυξη υποδομών, τη ναυπηγική βιομηχανία και τα χημικά κ.λπ. Η πολύπλευρη συμμετοχή μας θα έχει επίσης ένα δραστήριο πολιτιστικό κομμάτι» γνωστοποίησε η πρεσβευτής της Ινδίας στη χώρα μας.

Της επίσημης ινδικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Hardeep Singh Puri, ο οποίος επίσης έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα των υπουργείων Πολιτικής Αεροπορίας και Στέγασης & Αστικών Υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: zougla.gr