Φούσεκ: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για το VAR»

246

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη. Το πρώτο ζήτημα ήταν η αντιμετώπιση της βίας, καθώς επίκειται και το συνέδριο της UEFA για αυτό το θέμα, το οποίο μάλιστα θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε ευτυχείς που το συνέδριο αυτό θα πραγματοποιηθεί εδώ στην Αθήνα, καθώς έχουμε να κάνουμε πολλά από κοινού στον τομέα της συντονισμένης αντιμετώπισης της βίας.

Επίσης, συζητήσαμε για το VAR, το οποίο είναι κάτι νέο στο πρωτάθλημα της Super League. Συγχαίρω την Ελλάδα γι αυτό, καθώς είναι λίγες οι ομοσπονδίες στην Ευρώπη που έχουν το VAR. Τόνισα ότι το έργο πρέπει να παρουσιαστεί θετικά και να υποστηριχθεί, καθώς είναι ολοκαίνουργιο και χρειάζεται να σταθεροποιηθεί. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων αγώνων υπήρξαν αρκετές σωστές διαιτητικές αποφάσεις. Η έναρξη του έργου στην Ελλάδα ήταν επιτυχημένη, γιατί πρώτα απ’ όλα εκτιμούμε πολύ τη στάση του ελληνικού κράτους, το οποίο το χρηματοδότησε. Άλλοι παράγοντες που συνεισφέρουν είναι ο τεχνικός εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις, οι εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών πρωτοκόλλων της FIFA και της IFAB, καθώς και η εκπαίδευση των διαιτητών.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στην ανακοίνωση της ΚΕΔ προς τα ΜΜΕ μετά τη 2η αγωνιστική, διευκρινίζοντας κάποιες φάσεις από τους πρώτους 14 αγώνες, καθώς μόνο η ΚΕΔ έχει αυτή την αποκλειστικότητα. Είναι επίσης σημαντικό να απορρίψουμε κάθε σχέση μεταξύ βίας και VAR. Όσοι έχουν αυτό το είδος «πολιτισμού» πρέπει να στηρίξουν την ομάδα τους αντί να στρέφονται με… μίσος ενάντια τις αποφάσεις των διαιτητών».

Πηγή: onsports.gr