Η φθινοπωρινή σύναξη των διδύμων στα Τρίκαλα

209

Οι δίδυμες Τρικαλινές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια στη συνέντευξη Τύπου.

Σκέφτονται πάντα τα ίδια; Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό ή είναι περισσότερο σαν τον Ντάνι ντε Βίτο και τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ; Εχουν τηλεπάθεια; Κάνουν τα πάντα μαζί; Τι τους ενώνει; Και πώς τους ξεχωρίζεις; Ολα αυτά και πολύ περισσότερα αναμένεται να γίνουν λίγο πιο ξεκάθαρα στις 22 Σεπτεμβρίου, στα Τρίκαλα και την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις Κατερίνα και Αθανασία Φάλια, δίδυμες αδερφές από την πόλη. Γνώριζαν αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού και πρότειναν την ιδέα στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος ανταποκρίθηκε θερμά. «Ηδη έχουμε πολλές συμμετοχές», λέει στην «Κ» η Κατερίνα, που πρόσφατα άφησε μια πολύ καλή θέση σε εταιρεία του εξωτερικού για να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση στα Τρίκαλα. «Μας έχουν προσεγγίσει από Λιβαδειά, Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Εδεσσα, φυσικά από την πόλη μας. Πιστεύουμε ότι η εκδήλωση θα έχει μεγάλη επιτυχία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες, μουσικά δρώμενα, εκδηλώσεις για παιδιά, ακόμη και παράσταση Καραγκιόζη με έργο ειδικά για… διδύμους!

Η Κατερίνα και η Αθανασία μοιάζουν πολύ μεταξύ τους – τις ξεχωρίζουν μόνον όσοι τις γνωρίζουν καλά. Ωστόσο, δεν είναι από τις δίδυμες αδερφές που μεγάλωσαν κάνοντας τα πάντα μαζί. «Προσωπικά, δεν συμφωνώ με αυτή την πρακτική. Θεωρώ ότι ακόμα και αν η “βάση” είναι ίδια, είμαστε πάντα δύο διαφορετικοί άνθρωποι, που χαράζει ο καθένας τη δική του πορεία». Παρ’ όλα αυτά, για τους σκοπούς της εκδήλωσης οι διοργανωτές ζητούν από τους συμμετέχοντες να επιλέξουν κοινή ενδυμασία με τα αδέρφια τους, ώστε να διακρίνονται στο πλήθος. Στόχος είναι η συνάντηση να γίνει ετήσιο ραντεβού. «Φέτος ενέταξαν τη διοργάνωση στην Εβδομάδα Κινητικότητας 2019. Ποιος ξέρει, μπορεί να καθιερωθεί ως θεσμός, όπως ο Μύλος των Ξωτικών!».

Πηγή: kathimerini.gr