Απίστευτες εικόνες: Drones της ΕΛ.ΑΣ. «ξετρύπωσαν» χασισοφυτείες στην Καρδίτσα αξίας 1 εκατ.

194

Δύο τεράστιες χασισοφυτείες εντοπίστηκαν από την αστυνομία μετά από έξι μήνες έρευνας σε δύσβατη περιοχή της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, η ασφάλεια Κοζάνης  με οδηγό και βοηθό τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), εντόπισε δύο τεράστιες χασισοφυτείες.

Συλλήψεις και εμπλοκή ακόμη 35 ατόμων

Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από drones, ενώ μετά τον εντοπισμό των χασισοφυτειών, συνελήφθησαν ένας 53χρονος και 6 Αλβανοί οι οποίοι είχαν στήσει μία οργανωμένη φυτεία με 1.250 χασισόδεντρα, τα οποία καλλιεργούνταν συστηματικά και με περισσή φροντίδα.

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν, σχημάτισαν δικογραφία για άλλους 3 Αλβανούς, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή τουλάχιστον άλλων 35 ατόμων.

Τα χασισόδεντρα ήταν έτοιμα για συγκομιδή και εκτιμάται ότι η διάθεση της κάνναβης θα απέφερε στους δράστες πάνω από 1.200.000 ευρώ.

Οι χασισοφυτείες και τα αυτοσχέδια μονοπάτια

Οι δύο χασισοφυτείες εντοπίστηκαν σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Νεράιδα και Καροπλέσι της Καρδίτσας.

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν φυτείες, εκ των οποίων η μία αποτελούμενη από (1.001) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρα και η άλλη αποτελούμενη από (248) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,60 εκατοστά, οι οποίες συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού, που είχε δημιουργηθεί από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στον χώρο των φυτειών εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ βρέθηκαν δυο (2) πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα και την επιτήρηση των φυτειών.

Πώς στήθηκε η κρυμμένη χασισοφυτεία ύψους 1 εκατομμυρίου

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, στις (03-09-2019) οργανώθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Λαμίας, καθώς και σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας, Κρατικής Ασφάλειας και Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας Εορδαίας και Λαμίας, της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, καθώς και αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας, καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές της Εορδαίας και της Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

·        (1.249) δενδρύλλια κάνναβης,

·        (2.885) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

·        (154) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης,

·         (24) σπόροι κάνναβης,

·         (3) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα,

·          (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

·         πιστόλι με γεμιστήρα,

·          (2) κυνηγετικά όπλα,

·          (781) κυνηγετικά φυσίγγια,

·          (17) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

·           (3) μαχαίρια,

·           αναδιπλούμενο στιλέτο,

·           (2) πυροκροτητές μεταλλικοί,

·           (8,2) μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι,

·           (2,5) συσκευασίες εκρηκτικού τύπου «λουκούμι»,

·           (2) ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας,

·            ψηφιακή ζυγαριά,

·            (16) κινητά τηλέφωνα με (14) κάρτες sim,

·            έντυπο υλικό καλλιέργειας κάνναβης,

·            σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος,

·            ζευγάρι κιάλια και

·             χρηματικό ποσό (255) ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή: in.gr