Βαρουφάκης: Ίσως ανεβάσω στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις των Eurogroup

251
Pre-election campaign speech of the leader of the Diem25 - Mera25 Yanis Varoufakis in Thessaloniki, Greece, on July 3, 2019. Greeks will vote on Sunday, July 7, for the Parliament Elections. / Κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του Diem25-MέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, στην Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουλίου, 2019. Οι πολίτες της χώρας ψηφίζουν την Κυριακή, 7 Ιουλίου για τις βουλευτικές εκλογές.

«Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης» είπε ο κ. Βαρουφάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ανεβάσει» στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup άφησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης» είπε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στο Θέμα Fm.

«Όλοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν» συμπλήρωσε ο πρώην υπ. Οικονομικών.

Για την ταινία Γαβρά

Όσον αφορά την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο Δωμάτιο» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι έχει διαφωνίες για τον τρόπο που παρουσιάζεται το βιβλίο του σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι «οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό μας. Η μεταφορά ενός βιβλίου μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Όσο πιο πολύ αγαπάω μια ταινία τόσο πιο πολύ παλεύω μαζί της».

Παράλληλα χαρακτήρισε «γελοιότητα» τις κριτικές που ακούγονται όσον αφορά το γιατί ο Κώστας Γαβράς έκανε ταινία το βιβλίο του. «Πρέπει να ντρέπονται» όσοι ασκούν την κριτική αυτή είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας ότι «ο Γαβράς δεν έχει υποχρέωση να απαντά γιατί έκανε την ταινία, ας σοβαρευτούμε όλοι».

Όπως είπε «ένα πράγμα δεν ήθελα και το λούστηκα. Επειδή δεν ήμουν πολιτικός μέχρι το 2015 δεν ήθελα να έχω οπαδούς και εχθρούς αλλά να κρίνονται αυτά που έλεγα. Λόγω της πολιτικής ενασχόλησης, ίσως για μένα λίγο πιο έντονα λόγω του 2015, άλλοι να το αποθεώνουν πριν τα πω και άλλοι να τα αποδοκιμάζουν πριν μιλήσω».

«Τους θέλω όλους στην πρεμιέρα»

Ερωτηθείς αν θα ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρεμιέρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε «εγώ τους θέλω όλους στην πρεμιέρα. Σε αυτή τη χώρα να ξεπεράσουμε τις διχόνοιες. Άλλο οι διαφωνίες και άλλοι οι διχόνοιες» ενώ επιστρέφοντας στο περιεχόμενο της ταινίας είπε ότι «αποδίδει τη συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ. Η σκηνή στο γραφείο του στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα επακριβής».

Πηγή:tanea.gr