Βαριά «καμπάνα» για την επίθεση σε εφοριακούς στις Σέρρες

280

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον ιδιοκτήτη της αίθουσας εκδηλώσεων στις Σέρρες όπου είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος των εφοριακών για φορολογικές παραβάσεις.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ο οποίος μαζί με άλλους που συμμετείχαν σε εκδήλωση γάμου είχαν επιτεθεί ασκώντας βία στην ομάδα των εφοριακών υπαλλήλων που είχαν επιχειρήσει φορολογικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Τι έλεγαν οι εφοριακοί

Όπως ενημέρωσε ο γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Σερρών, Δημήτρης Σαϊτανούδης μετά το ματς, οι δύο εφοριακοί δεν αντιλήφθηκαν ότι ήταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι στον πολυχώρο.

«Κινήθηκαν διακριτικά προς την κουζίνα, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη για την ταυτότητά τους και για τον έλεγχο. Εκείνος εξοργίστηκε, άρπαξε το μικρόφωνο και ενημέρωσε τους θαμώνες ότι ήρθε η εφορία και πως το κατάστημα θα σταματήσει το σερβίρισμα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Βρίζοντας ήρθε πίσω στην κουζίνα. Τον ακολούθησαν 40 με 50 θαμώνες οι οποίοι άρχισαν να προπηλακίζουν τους εφοριακούς με την παρότρυνση του ιδιοκτήτη» αναφέρει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης πως, ο ένας από τους δύο εφοριακούς διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών με διάσειση και μώλωπες προσθέτοντας ότι «έχει και φωτογραφίες με το σκισμένο πουκάμισο και το κουρελιασμένο παντελόνι».

Τι υποστήριζε ο ιδιοκτήτης

Από την άλλη πλευρά ο ιδιοκτήτης του πολυχώρου ισχυριζόταν ότι δεν υπήρξε ζήτημα άρνησης ελέγχου και ότι ο πατέρας του γαμπρό ζήτησε από τους εφοριακούς να αποχωρήσουν για να μην χαλάσει το γλέντι.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη με τις κατηγορίες της αντίστασης και της παράνομης κατακράτησης.

Μάστιγα οι επιθέσεις κατά εφοριακών από καταστηματάρχες

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι επιθέσεις κατά εφοριακών κινδυνεύουν να γίνουν μάστιγα.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι ελεγκτές επισκέφτηκαν για έλεγχο καταστηματάρχες και κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, μίλησε στο One Channel ο πρόεδρος εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, Διονύσης Γεωργιόπουλος.

Οργισμένη αντίδραση του ΥΠΟΙΚ

Υπενθυμίζεται πως τα απανωτά περιστατικά επιθέσεων και βιαιοπραγιών σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών στον να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει πως θα είναι αμείλικτο απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και ανομίας.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, επίκειται ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Πηγή: in.gr