«Σε ύφεση» η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Παραμένει σε επιφυλακή η πυροσβεστική, συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα

172

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή και οι ρίψεις από αέρος συνεχίζονται, καθώς η πυρκαγιά παραμένει επικίνδυνη. 

Οπως ανέφερε, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετα τις δύο τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για την έβδομη φωτιά τις τελευταίες εννέα ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, οχήματα του στρατού και η ΕΛΑΣ.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιστρατεύτηκαν ακόμη εννέα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο, υπό την εποπτεία του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περίπου στις 7:30, ο εκπρόσωπος του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε ότι η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς είναι βελτιωμένη, μετά τη συνδρομή των εναέριων μέσων, αλλά και την εξασθένιση των ανέμων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, μέχρι τις 10 το πρωί θα ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μιλώντας νωρίτερα, επίσης στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες, αν και για προληπτικούς λόγους εκκνώθηκαν ορισμένες. Περιμένουμε τα πρώτα πτητικά μέσα να βοηθήσουν τη κατάσταση και να ελέγξουν τη φωτιά. Κκάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς. Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν έως ένα ορισμένο σημείο επειδή είναι δύσβατη η περιοχή».

Πηγή: kathimerini.gr