Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη

199

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι Νέας Μάκρης Αττικής. Λίγα λεπτά αργότερα, ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν αυτή τη στιγμή 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Σε λίγα λεπτά αναμένεται να συνδράμουν επίσης εναέρια μέσα: ειδικότερα, τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως «πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες, αν και για προληπτικούς λόγους εκκνώθηκαν ορισμένες. Περιμένουμε τα πρώτα πτητικά μέσα να βοηθήσουν τη κατάσταση και να ελέγξουν τη φωτιά. Κκάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς. Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν έως ένα ορισμένο σημείο επειδή είναι δύσβατη η περιοχή».

Πηγή: kathimerini.gr