Πατούλης: Αμεση κινητοποίηση και συνεργασία με όλους τους φορείς

179

Σε πλήρη κινητοποίηση βρέθηκε από τις 2:00, οπότε ξέσπασε η πυρκαγιά στη περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν εργαζόμενοι της Περιφέρειας, πάνω από 10 υδροφόρες, ερπυστριοφόρα, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων. Τον συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας είχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιος Αυγερινός.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Όπως σημείωσε, ο μηχανισμός της Περιφέρειας έσπευσε άμεσα στο σημείο των επιχειρήσεων και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την αστυνομία, τον Δήμο Μαραθώνα και με τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «καταφέραμε να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε το πύρινο μέτωπο».

Για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, συνεχάρη τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τα στελέχη της Περιφέρειας, τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, και κυρίως τους εργαζόμενους «για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μου καθώς και για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την κατάσβεση».

«Περιφέρεια Αττικής και Κεντρική Διοίκηση θα διαμορφώνουμε από κοινού το πλαίσιο θωράκισης, προστασίας και ασφάλειας της ζωής των κατοίκων της Αττικής» επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: tanea.gr