Μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία

288

*Του Ηλία Χρυσικού

Στην πολιτική ισχύει το δόγμα: “αν δεν έχεις κάτι θετικό να παρουσιάσεις για σένα, βρες κάτι αρνητικό για τον αντίπαλό σου”.

Και μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία.

Με άξονα τα παραπάνω, εάν προβούμε σε μια αναδρομή από την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821, θα διαπιστώσουμε το μεγάλο μας πρόβλημα, που δεν μας αφήνει να ορθοποδήσουμε, παρ’ όλο ότι ως Ελλάδα, αλλά και ως Έλληνες, έχουμε την δυνατότητα για πολύ καλύτερη μοίρα.

Δυστυχώς η διχόνοια, η οποία σαν σαράκι κατατρώει τις σάρκες του Ελληνισμού, ακολουθεί διαχρονικά την ιστορική μας πορεία, κεντρίζοντας τα πλέον επικίνδυνα και καταστροφικά χαρακτηριστικά του ψυχισμού μας.

Γιγαντώνοντας υπέρμετρα τον εγωϊσμό, την ζηλοφθονία, την φιλαυτία, την αρχομανία, πυροδοτεί αδελφοκτόνα πάθη και μίση, τα οποία μείωσαν και αμαύρωσαν λαμπρά κατορθώματα του Έθνους μας και έσυραν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην καταστροφή και στην υποτέλεια!

Δυστυχώς, παρ’ όλα αυτά δεν παραδειγματιζόμαστε από τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος.

Οι απόψεις ίσως να διίστανται και η προσωπική μου άποψη είναι ότι, την ευθύνη φέρουν ακέραια οι ασχολούμενοι με την πολιτική εξουσία, που όχι μόνο δεν διδαχθήκαν μέχρι σήμερα, αλλά συνεχίζουν… με ίδιους ρυθμούς.

Θέλω να ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση, και με την είσοδο νέων σε ηλικία ανθρώπων στην πολιτική, θα αλλάξουν την παλαιοκομματική άθλια νοοτροπία, αντιλαμβανόμενοι όλοι τους τα κομματικά λάθη του παρελθόντος.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε, αρκεί να το θελήσουμε και να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις!

Ίσως αν πλησιάσουμε ο ένας Έλληνας τον άλλο, απορρίπτοντας τις ταμπέλες που βάζουμε στους αντιπάλους μας και δουλεύοντας όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό, να μεγαλουργήσουμε.

Λυπάμαι, που το γράφω και το λέω δημόσια καθημερινά από το ραδιόφωνο, για πολλοστή φορά, ότι εάν αυτή η νοοτροπία των πολιτικών μας συνεχιστεί έτσι, τότε η χώρα μας, θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ο αιώνιος “διχασμός” θα συνεχίζει το καταστροφικό έργο του με διάφορες μορφές, με την εκτός ελέγχου φθηνή ρητορική πολιτική αντιπαράθεση, την άνευ ουσίας, και προ παντός με τα ψευδεπίγραφα διλήμματα.

Εάν λοιπόν θέσουμε ως υπέρτατο καθήκον μας, την υπηρεσία της Ελλάδος και του Ελληνισμού, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν εχθρό.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 σταfm Ν. Πιερίας