Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

176

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η ΕΜΥ.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν ενώ θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία – Θράκη

Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν άνεμοι 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στην δυτική Μακεδονία αναμένεται 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στο ανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: in.gr