Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο νεκροί και 27 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

336

«Καλπάζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα με τα περιστατικά να αυξάνονται συνεχώς. Σύμφωνα με σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την τελευταία εβδομάδα, κατεγράφησαν 27 νέα κρούσματα και δύο νέοι θάνατοι.

Επίσης, 17 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων οι 8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, από τις αρχές του 2019 έχουν μολυνθεί από τον ιό 158 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 15.

Ποιες είναι οι επηρεαζόμενες περιοχές

Στον χάρτη με τις περιοχές που βρίσκονται στον μολυσματικό κλοιό του ιού τουν Δυτικού Νείλου προστέθηκε την τελευταία εβδομάδα ακόμη μία, η Περιφερειακή ενότητα Δράμας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε δήμους και οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ θεωρούν πιθανή και αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα στις παραπάνω περιοχές όπου κυκλοφορεί ο ιός αλλά και πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Με δεδομένο το στοιχείο μελέτης του ΕΟΔΥ, ότι για κάθε σοβαρό κρούσμα λοίμωξης υπάρχουν 140 περιστατικά μόλυνσης στην κοινότητα, εκτιμάται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει μολύνει περίπου 22.000 ανθρώπους στη χώρα μας, που εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία.

Πηγή: in.gr