Έχετε κιρσούς; Αρχίστε τρέξιμο

265

Το εννοούμε κυριολεκτικά… Γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να υιοθετήσετε και να τα εντάξετε στον τρόπο ζωής σας αν θέλετε να βοηθήσετε στην πρόληψη ή στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των κιρσών όπως για παράδειγμα να βάλετε το τρέξιμο στη ζωή σας. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τη φυσική σας κατάσταση αλλά και για τους κιρσούς να αρχίσετε να τρέχετε. Πιο λίγο στην αρχή και να το αυξάνετε σταδιακά.

Και ακόμα, αν δεν σας αρέσει το τρέξιμο, να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας, να σταματήσετε το κάπνισμα -αν καπνίζετε- να ελέγχετε τακτικά το βάρος σας και τη διατροφή σας, να προσέχετε τι φοράτε, να αποφεύγετε την ορθοστασία κ.λ.π. Το σπουδαιότερο όμως είναι να αποφασίσετε να τους αντιμετωπίσετε οριστικά και αποτελεσματικά.

Ενημερωθείτε τώρα με την ησυχία σας!

Όποιος έχει πρόβλημα κιρσών, πρέπει να απευθύνεται σε Αγγειοχειρουργό με εξειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις, κυρίως γιατί είναι καλά ενημερωμένοι για τις σημαντικές εξελίξεις στην ιατρική αντιμετώπιση των κιρσών.

Είναι φλεβική πάθηση, με κληρονομικά αίτια κυρίως.

Στην αρχή είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.

Η αντιμετώπισή τους γίνονται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά.

Υπάρχουν πολλές, σίγουρες κι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι κατά των κιρσών. Laser, steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές είναι κάποιες από αυτές και συχνά συνδυάζονται μεταξύ τους.

Πρέπει πάντα να γίνεται ασφαλής διάγνωση με triplex φλεβών κι αιμοδυναμικός έλεγχος.

Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής φεύγει περπατώντας, χωρίς πόνους.

Τώρα που ενημερωθήκατε σωστά, δείτε και πώς αντιμετωπίζονται σωστά οι κιρσοί

Πρώτα από όλα με υπευθυνότητα αλλά και απόλυτη εξειδίκευση από τον αγγειοχειρουργό σας. Έπειτα χωρίς αναβολές από εσάς. Η σωστή αντιμετώπιση των κιρσών περιλαμβάνει 4 στάδια. Τη σωστή αρχική εκτίμηση, βάσει της οποίας θα γίνει ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό πλάνο αντιμετώπισης. Βάσει του πλάνου θα ακολουθήσει μια σωστή και άρτια επέμβαση, κατά προτίμηση με τις σύγχρονες ατραυματικές ενδοφλεβικές μεθόδους. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό στάδιο, είναι η παρακολούθηση η οποία γίνεται σε αραιά χρονικά διαστήματα.

Και το πιο σημαντικό και βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία του αγγειοχειρουργού που θα επιλέξετε.

Για να είστε σίγουροι με την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων, πρέπει να είστε σίγουροι και με το Ιατρό σας.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr

Ο Αθανάσιος Σιαφάκας είναι στρατιωτικός Ιατρός, εκ των κορυφαίων στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική πολύχρονη εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Eίναι επιπλέον ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργών, πλαστικών, δερματολόγων) στην εφαρμογή σκληροθεραπείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου.

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε τυχόν άλλα ερωτήματά σας για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας veincenter.gr

Πηγή: Newsbeast