Χανιά: Να μην κλείσει το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή των Βουκολιών, ζητούν οι κάτοικοι

226

Να μην κλείσει το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στις Βουκολιές Χανίων, που αποτελεί το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή, ζητούν οι κάτοικοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για αποψίλωση της περιοχής τους από υπηρεσίες που βοηθούν την καθημερινότητά τους και δημιουργία προβλημάτων σχετικά με τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Σήμερα πολίτες, συνταξιούχοι και επιχειρηματίες της περιοχής, βρέθηκαν στο κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας και ζήτησαν να μεταφερθεί το αίτημα τους στα κεντρικά της Αθήνας, δεδομένου -όπως τόνισαν- ότι αν το τραπεζικό κατάστημα κλείσει θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβύτερος Ιωάννης Καραμουσαδάκης τόνισε πως από το 2013 και 2015 έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποψίλωση της ευρύτερης περιοχής από υπηρεσίες. «Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι σε ελάχιστο χρόνο θα κλείσει το ταχυδρομείο, δρομολογούνται οι εξελίξεις για μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος στο Γεράνι, και όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια και προβληματισμό».

Στην ευρύτερη περιοχή των Βουκολιών βρίσκονται πάνω από 30 χωριά και οικισμοί και όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι θα πρέπει να διανύουν από 20 έως και 30 χιλιόμετρα για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όχι μόνο για τραπεζικές συναλλαγές αλλά και σε άλλες υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε ο π. Καραμουσαδάκης, τα κίνητρα για να παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή ολοένα και λιγοστεύουν: «… η αποψίλωση υπηρεσιών που δεχόμαστε επηρεάζει τις ζωές μας και θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι, πως εμείς εδώ είμαστε μία αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας είναι οι πρώην πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας και όπως έχουμε ενημερωθεί το παρόν υποκατάστημα είναι και επικερδές. Αγρότες κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες, οινοποιεία, τυροκομία, ελαιοτριβεία, όλοι εξυπηρετούμαστε από το συγκεκριμένο κατάστημα, οπότε θέλουμε λοιπόν να επανεξετασθεί η απόφαση της Τράπεζας. Επιθυμούμε όμως να κοιτάξει και η Πολιτεία το τι θα πράξει, ώστε να μην ερημώσουν τα χωριά μας, εδώ στον Δήμο Πλατανιά», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο π. Καρασουδάκης.

Πηγή: zougla.gr