Απειλεί την ΕΛΑΣ ο Ρουβίκωνας: «Αντίποινα αν επέμβετε στο ΒΟΞ»

183

Τεταμένο είναι το κλίμα στην περιοχή των Εξαρχείων με τη «βεντέτα» αντιεξουσιαστών – ΕΛΑΣ να μαίνεται.

Οι καταδρομικές επιδόσεις εναντίον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή είναι καθημερινό φαινόμενο – ειδικά μετά την απομάκρυνση περισσοτέρων από 140 προσφύγων και μεταναστών από τέσσερα κατειλημμένα κτίρια. Η κυβέρνηση και η ηγεσία της Αστυνομίας πιθανότατα δεν είχαν υπολογίσει τη σθεναρή αντίδραση που θα υπήρχε από διάφορες ομάδες που κινούνται στην περιοχή των Εξαρχείων. Ωστόσο βλέπουν πως όσο περνούν οι μέρες, οι επιθέσεις πυκνώνουν.

Η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων στις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε βάρος τους προκάλεσε την οργή ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα, ο οποίος απειλεί με «αντίποινα» σε περίπτωση που η αστυνομία πραγματοποιήσει επέμβαση στο Βοξ, που τελεί υπό κατάληψη.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, το στέλεχος του Ρουβίκωνα προειδοποιεί πως η οργάνωση θα αντιδράσει με χτυπήματα σε στόχους που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Η ανάρτηση

«Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στην Βουλή για τρίτη φορά. Τσάμπα τραβιέστε. Τα σημεία παρέμβασης του Ρουβίκωνα έχουν βρεθεί έχουν σχεδιαστεί είναι πολλά και είναι αλλού. Πολλά από αυτά θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο Βοξ. Δεν θα ενεργοποιηθούν αν δεν γίνει εισβολή στο Βοξ. Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε. Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι» γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια

Όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το in.gr, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην ενίσχυση των ΜΑΤ με 400 νέους αστυνομικούς – που θα αποφοιτήσουν τις επόμενες εβδομάδες από τις αστυνομικές σχολές.

Την ίδια στιγμή,  ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων, προβλέπει ότι κάθε ομάδα μιας διμοιρίας των ΜΑΤ θα έχει τον προβλεπόμενο αριθμό αστυνομικών δηλαδή 20 με 22.

Αυτό σημαίνει ότι θα διπλασιαστούν οι δυνάμεις αφού σήμερα κάθε ομάδα αποτελείται από περίπου 11 άτομα λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Πηγή: tanea.gr