Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο 33ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

360

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 τον 33ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου. Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος, για 33η χρονιά, την παράδοση που ξεκίνησε το 1986 – χρονιά που έλαβε χώρα ο πρώτος στο είδος του ορειβατικός αγώνας στην Ελλάδα. Η διοργάνωση του Μαραθωνίου, που διεξάγεται στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη, είναι μη κερδοσκοπική και στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά εθελοντών και διασωστών.

Ο 33ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος μήκους 40 περίπου χιλιομέτρων. Διασχίζει ορεινή έκταση με αφετηρία το Καταφύγιο «Δημήτρης Μπουντόλας», στη θέση Σταυρός Ολύμπου (υψόμετρο 920 μέτρα), και τερματισμό στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου (υψόμετρο 300 μέτρα). Ο αγώνας λαμβάνει χώρα κυρίως σε ορεινά μονοπάτια με συνολική υψομετρική ανάβαση 2.900 μέτρων και κατάβαση 3.500 μέτρων. 
Ο 33ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, στις 07:00 π.μ. και θα έχει διάρκεια 10 ώρες.

Θα βραβευθούν 9 συμμετέχοντες και συγκεκριμένα οι 3 πρώτοι άντρες, οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι με ηλικία άνω των 55 ετών ανεξαρτήτως φύλλου. Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Οι πληρωμές και οι εγγραφές γίνονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης (http://www.olympos-marathon.gr), από 1η Μαΐου 2019 μέχρι 10 Ιουλίου 2019.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 33€ και περιλαμβάνει:

  • Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος
  • Προμήθεια υγρών και στερεών κατά τη διάρκεια του αγώνα στους καθορισμένους σταθμούς τροφοδοσίας του Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου και στον τερματισμό.
  • Πρώτες βοήθειες στους σταθμούς τροφοδοσίας και σε συγκεκριμένα μεμονωμένα σημεία.
  • Χώρο για αλλαγή ρούχων.
  • Μεταφορά στην αφετηρία των αγώνων.
  • Μεταφορά από το πλησιέστερο σημείο με πρόσβαση από το αυτοκίνητο στον χώρο του τερματισμού, σε περίπτωση εγκατάλειψης ή απαγόρευσης συνέχισης του αγώνα από τον διοργανωτή.
  • Ένα δώρο στους συμμετέχοντες.

Οι τρεις πρώτοι των τριών κατηγοριών του 32ου Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου (άντρες, γυναίκες, άνω των 55 ετών) δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς να πληρώσουν τέλος συμμετοχής.

Η διαπίστευση και το πακέτο συμμετοχής του αγώνα παραλαμβάνονται την παραμονή, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 11:00 και μέχρι τις 20:30 από τη Γραμματεία, η οποία θα βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο του Λιτοχώρου. Υπάρχει δυνατότητα διαπίστευσης των συμμετεχόντων την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 στα γραφεία του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, Καρόλου Ντήλ 19 και Τσιμισκή, από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.

Πηγή:advendure.com