Συνάντηση Κεραμέως – Πρυτάνεων: Ποιες αλλαγές προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση

188

Οι επόμενες νομοθετικές κινήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με το νέο Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, το οποίο αποτελείται από την Πρύτανι του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μαρία Νικολαΐδη, τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Η πολιτική ηγεσία ενημέρωσε το Προεδρείο για το περιεχόμενο της επιστολής που προτίθεται να αποστείλει προς τις πρυτανικές αρχές των Ανώτατων Ιδρυμάτων, καθώς και τους κεντρικούς άξονες επί των οποίων θα ζητηθούν από τα Ιδρύματα συγκεκριμένες προτάσεις. Η επιστολή θα σταλεί στα Ιδρύματα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Επιπλέον, το Προεδρείο ενημερώθηκε για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει εντός του έτους σε ευρεία νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία, σύμφωνα με το υπουργείο,  θα κάνει πράξη το όραμα της κυβέρνησης για Ανώτατα Ιδρύματα αυτοδιοίκητα, ευέλικτα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώθηκε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ΕΛΚΕ, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κλείνοντας, και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ειλικρινή διάθεση για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ανώτατη Εκπαίδευση.

Πηγή: in.gr