Πουέρτο Ρίκο – Τυνησία 67-64: Τρίποντη… βόμβα πρόκρισης (video+photo)

243

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Το Πουέρτο Ρίκο με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε τεράστια νίκη (67-64) και πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το Πουέρτο Ρίκο έδειξε… ψυχή και καρδιά, κατάφερε να κάνει ακόμα μια μεγάλη ανατροπή κι αυτή τη φορά κερδίζοντας 67-64 την Τυνησία να κάνει δυο τις νίκες του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019 και να περάσει στη Β’ φάση. Με μια… τρίποντη «βόμβα» δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, η ομάδα από την Κεντρική Αμερική έκανε τη διαφορά, με τους παίκτες της να πανηγυρίζουν έξαλλα στο φινάλε την επικράτησή τους, που τους οδηγεί στην επόμενη φάση μαζί με το απόλυτο φαβορί Ισπανία…

Εκεί κρίθηκε ο αγώνας

Η Τυνησία με τους δυο έμπειρους, επιπέδου Ευρωλίγκας, παίκτες της κατάφερε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Οι Ρολ και Μεϊρί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο προβάδισμα των Αφρικανών, όμως, είχαν υπολογίσει χωρίς την… τρέλα των Πορτορικανών. Όταν το Πουέρτο Ρίκο αποφάσισε να μπει στον αγώνα, κυριάρχησε στα ριμπάουντ (46-34), βρήκε ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (38% έναντι 13%) και με ένα τέτοιο, καθοριστικό σουτ πήρε και τη νίκη. Στα 5’’ πριν το τέλος του αγώνα, ο Γκάρι Μπράουν «εκτέλεσε» την Τυνησία και έδωσε την τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Ο MVP του αγώνα

Ο Γκάρι Μπράουν ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για το Πουέρτο Ρίκο, ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αυτός που «κράτησε» την ομάδα ήταν ο Ρενάλντο Μπάλκμαν. Με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 μπλοκ, ήταν καταλυτικός έτσι ώστε να έρθει η νίκη.

Δείτε τα στατιστικά και τα highlights του αγώνα Πουέρτο Ρίκο – Τυνησία

Πηγή: onsports.gr