Πάταξη του χύμα ελαιόλαδου ζήτησαν από τον Βορίδη οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας τυποποίησης

203

Συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν υπόψη του κ. Βορίδη το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος εστιάζοντας στην αναγκαιότητα τόσο της πάταξης της διακίνησης του χύμα – ανωνύμου ελαιολάδου αλλά και της διενέργειας σχετικών αυστηρότερων ελέγχων.

Ο Υπουργός από την πλευρά του έκανε σαφές ότι ο ΕΦΕΤ θα κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή με μεγαλύτερη ένταση.

Σχέδιο αύξησης εξαγωγών

Παράλληλα άκουσε με ενδιαφέρον προτάσεις του ΣΕΒΙΤΕΛ για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου και μάλιστα ζήτησε την κατάθεση από πλευράς του Συνδέσμου, ενός σχεδίου για την αύξηση των εξαγωγών τυποποιημένου επωνύμου ελαιολάδου μετά την εκτίμηση που εξέφρασαν τα μέλη του ότι υπάρχει σημαντική προοπτική διεύρυνσής τους.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΙΤΕΛ εξέφρασαν, παράλληλα, τις ευχαριστίες τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση ανταπόκρισή του και τις κινήσεις του για την αποτροπή πιθανής επιβολής δασμών εισαγωγής στις ΗΠΑ από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πηγή: in.gr