«Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έδειξαν ότι επιθυμούν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τις περιφέρειες»

210

«Η Δυτική Ελλάδα είναι μία περιοχή υψηλών δυνατοτήτων, αλλά και χρόνιων ελλειμμάτων. Σήμερα, είχαμε τη δυνατότητα για μία πρώτη συζήτηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα μπορέσει να βοηθήσει τις Περιφέρειες να επιταχύνουν και να βελτιώσουν το έργο τους, αλλά και πως οι Περιφέρειες θα ενισχύσουν τις κυβερνητικές προσπάθειες για τη διαμόρφωση μίας αποτελεσματικής περιφερειακής πολιτικής ανάπτυξης».

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, σχετικά με την συνάντηση που είχαν σήμερα οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στη Δυτική Ελλάδα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης σημειώνει ότι «είχα την ευκαιρία να θέσω στον πρωθυπουργό τις μεγάλες προτεραιότητες, όπως τα μεγάλα έργα υποδομών που εκκρεμούν και πρέπει να ολοκληρωθούν, (π.χ.: Πατρών – Πύργου, νέος σιδηροδρομικός άξονας κ.λπ.), καθώς και για το ελκυστικό αναπτυξιακό και επενδυτικό περιβάλλον που πρέπει να δημιουργηθεί στην περιοχή».

Μάλιστα, με αφορμή τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, επισημαίνει ότι «το γεγονός πως η Δυτική Ελλάδα, ως η περιοχή από την οποία ξεκίνησε η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, μπορεί και πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν το 2021 στη χώρα, αναδεικνύοντας ένα νέο και εξωστρεφές πρόσωπο».

Επίσης, ο Νεκτάριος Φαρμάκης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του έδειξαν ότι επιθυμούν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τις Περιφέρειες και γι’ αυτό η συνεργασία θα είναι διαρκής και συστηματική», διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «με αυτόν τον τρόπο θα ανακύψουν εξαιρετικά αποτελέσματα, που τελικά θα καρπωθεί το σύνολο της κοινωνίας».

«Σε αυτή την προσπάθεια η Δυτική Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή», καταλήγει ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πηγή: zougla.gr