Με στρατηγικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα

353

* Του Ηλία Χρυσικού

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναμετρήθηκαν η αλήθεια με το ψέμα, η πρόοδος με την καθήλωση και ο εκσυγχρονισμός με την καθυστέρηση. Και δυστυχώς, το αναποτελεσματικό αλλά και το δαπανηρό κράτος, βούλιαξε την οικονομία, φτωχοποίησε τους περισσότερους πολίτες και τους “οδήγησε” να γίνουν κομματικοί πελάτες έναντι κάποιου επιδόματος. Και επειδή ως γνωστόν, μαγικά ραβδιά υπάρχουν μόνο στα παραμύθια, και επειδή, το ψυχολογικό κλίμα στην αγορά παίζει καταλυτικό ρόλο, η παρούσα κυβέρνηση, δείχνει εξαρχής σοβαρότητα, ρεαλιστικούς στόχους, χωρίς ιδεοληψίες, μισαλλοδοξία, κυνήγι μαγισσών και τη λογική και δημιουργεί ένα θετικό momentum.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, (από την πρώτη στιγμή), “έδειξε” ότι θέτει ως ύψιστο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την μείωση της φορολογίας και την παροχή κινήτρων στην επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα άλλαζε ψυχολογικά το κλίμα. Και η αλήθεια είναι ότι, μία κυβέρνηση που παρουσιάζει ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών, δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης προς το κράτος. Μια κυβέρνηση που βάζει φρένο σε όλα τα επιχειρούμενα πειράματα του υπουργείου Παιδείας, δημιουργεί την εντύπωση ότι με την εκπαίδευση δεν παίζουμε κομματικά παιχνίδια, “δείχνει” ευθαρσώς ότι τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης, της αριστείας και των ίσων ευκαιριών στους πολίτες της και κρίνεται θετικά από την πλειοψηφία του υγιούς κομματιού της κοινωνίας. Οι υπόλοιποι, της ελάσσονος προσπάθειας και του βολέματος διά των κομματικών μηχανισμών, θεωρώ ότι (ούτως ή άλλως) ανήκουν στο άρρωστο κομμάτι της κοινωνίας που το έχουμε πληρώσει ακριβά.

Η προσωπική άποψη είναι ότι, η κυβέρνηση για να είναι αξιόπιστη, θα πρέπει να “αφουγκράζεται” την κοινωνία, να είναι απαλλαγμένη από δουλείες σε διεθνείς πάτρονες και δεν θα πρέπει να προχωρά σε αποφάσεις κόντρα με το λαϊκό αίσθημα, ειδικά σε θέματα αυξημένης εθνικής ευαισθησίας. Θεωρώ ότι, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί αυτά τα ελάχιστα, που είναι σημαντικά στην καθημερινότητα, μπορεί να υλοποιήσει τα ανωτέρω και δεν πρέπει ν΄ αφήσει ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψει για το κοινό μας μέλλον, με βάση ρεαλιστικά προγράμματα και όχι κυνηγώντας ουτοπικές χίμαιρες.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντής του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας.