Κάστινγκ στη ΓΑΔΑ για τις ομάδες συλλήψεων

219

Η διαδικασία θα μπορούσε να θυμίζει και την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή Greece Next Top Model όπου οι κριτές εκτός από το βιογραφικό των συμμετεχόντων εξετάζουν την εξωτερική εμφάνιση και βέβαια αν έχουν παραπανίσια κιλά.

Κάτι αντίστοιχο γινόταν τις τελευταίες μέρες και στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής έκαναν κανονικό casting στους σχεδόν 60 αστυνομικούς που είχαν μπροστά τους και θα επανδρώσουν τις ομάδες συλλήψεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για αστυνομικούς που προέρχονται από την πρώην ομάδα ΔΕΛΤΑ η οποία καταργήθηκε το 2015 και θα αναλάβουν να κάνουν συλλήψεις κατά την διάρκεια επεισοδίων. Οι αξιωματικοί μίλησαν με τους αστυνομικούς καθώς ήθελαν να δουν ακόμα και τη φυσική κατάσταση που βρίσκονται. «Μας ενδιαφέρει ακόμα και αν έχουν πάρει κιλά καθώς πέρασαν τέσσερα χρόνια και είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα τους απαιτητικά καθήκοντα» λέει ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ωστόσο, η σκέψη από την πράξη απέχει πολύ. Υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα που δεν έχουν επιλυθεί. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η νέα ομάδα θα επιχειρεί με μηχανάκια ή οι αστυνομικοί θα είναι πεζοί. Ο εξοπλισμός που θα φέρουν θα περιλαμβάνει π.χ. και ασπίδες ή θα έχουν τα… χέρια τους ελεύθερα ώστε να κάνουν συλλήψεις; Θα λειτουργούν μαζί με την διμοιρία ή θα είναι αυτόνομη η δράση τους; Ο επικεφαλής θα είναι ο αξιωματικός της διμοιρίας ή κάποιος άλλος; Το βασικό όμως ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί, είναι πότε αυτή η νέα ομάδα θα πάρει «σάρκα και οστά» και θα βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο νέο πεδίο μάχης που ονομάζεται «Εξάρχεια».

Πηγή: zougla.gr