Καμένα Βούρλα: Τουρίστρια πήγε να ανακαλύψει τις σπηλιές και χάθηκε – Μεγάλη επιχείρηση από ΕΜΑΚ

223

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στα Καμένα Βούρλα όταν μία τουρίστρια χάθηκε κατά την διάρκεια περιπάτου στην προσπάθειά της να εξερευνήσει τις σπηλιές της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η τουρίστρια χάθηκε στο όρος Κνημίδα πάνω από τα Καμένα Βούρλα και μόλις αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να προσανατολιστεί κάλεσε το 112, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει σωστές πληροφορίες για το που βρίσκεται.

Δεν γνώριζε που βρισκόταν

Άμεσα πυροσβέστες και Αστυνομικοί έχοντας μόνο το στίγμα του κινητού ξεκίνησαν για την ανεύρεσή της.

Το σημείο που εντοπίστηκε η τουρίστρια στα Καμένα Βούρλα

Στο σημείο σύμφωνα με το lamiareport.gr έσπευσαν πρώτα Πυροσβέστες από το ΠΚ Αγίου Κων/νου με επικεφαλής τον Διοικητή Γιώργο Μπόνο, και Αστυνομικοί του ΑΤ Καμένων Βούρλων.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της

Στην επιχείρηση συμμετείχε ενεργά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων Δημήτρης Καραμανώλης, καθώς ήταν αυτός που πήγε τους Πυροσβέστες στο σωστό μονοπάτι μέσα στο δάσος.

Λίγο πριν τις 2:00’ το μεσημέρι στο μοναδικής ομορφιάς μονοπάτι του όρους που δεσπόζει πάνω από την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, έφτασε και η Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Χρήστο Πλουμάκη.

Από την Ιρλανδία η τουρίστρια

Τότε δόθηκε από τον ασύρματο το ευχάριστο νέο από τον Διοικητή του ΠΚ του Αγίου Κων/νου, ότι η γυναίκα είχε βρεθεί καλά στην υγεία της.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για τουρίστρια γύρω στα 50 από την Ιρλανδία, που ως λάτρης της φύσης θέλησε να εξερευνήσει τις ομορφιές του βουνού. Αποπροσανατολίστηκε όμως και «παγιδεύτηκε» σε δύσβατο σημείο και τότε φοβισμένη κάλεσε τη γραμμή σωτηρίας.

Πηγή: in.gr