Οι δικηγόροι ζητούν παράταση της αναστολής για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση

211

Η συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου της, Δημήτρη Βερβεσού, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της την παράταση της αναστολής της υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαμεσολάβηση, αστικών και εμπορικών υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή της υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαμεσολάβηση, ισχύει μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (16.9.2019) σύμφωνα με το νόμο 4512/2018, αλλά η συντονιστική ζητεί και νέα παράταση, καθώς δεν διαφαίνεται ότι αρκεί ο χρόνος για την ψήφιση νέου νομοθετικού πλαισίου.

Πάντως, η συντονιστική υπενθυμίζει ότι το δικηγορικό σώμα έχει ταχθεί υπέρ των εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών και κατά της υποχρεωτικής υπαγωγής διαφορών στη δαμεσολάβηση. Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή εκφράζει «την ικανοποίησή της για τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του ν. 4611/2019, που αφορούν στη ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις». Επίσης, ενόψει των επικείμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: zougla.gr