H εγκαταλειμμένη νατοϊκή βάση στον Ασπρόπυργο όπου προτείνεται να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού (φωτογραφίες)

191

Τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στις κλειστές εγκαταστάσεις παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, πρότεινε σε έκθεσή της η ειδική επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να βρει το πλέον ενδεδειγμένο σημείο για την ανέγερση των νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται  στη θέση «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας».

Η έκταση της βάσης είναι 93 στρέμματα, μέσα στα οποία θα χτιστούν δύο κτίρια, όπου θα κρατούνται κυρίως υπόδικοι, οι οποίοι θα εναλλάσσονται.

Σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, οι εγκαταστάσεις πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η κυβέρνηση, αφού βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και στα δικαστήρια και κυρίως δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα που είναι η Αττική Οδός, κάτι που διευκολύνει τη μεταγωγή κρατουμένων, αλλά και τη μετακίνηση υπαλλήλων και συγγενών κρατουμένων.

Επίσης, έχει κοντά το Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν έτοιμα κτίρια με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει προταθεί για τις νέες φυλακές, αυτές θα είναι υπερσύγχρονες, στα πρότυπα ξένων φυλακών, που θα παρέχουν υψηλής ποιότητας διαβίωση στους κρατουμένους, αλλά και ασφάλεια, με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών και άλλων συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Πηγή: kathimerini.gr