Φθιώτιδα: Στους δρόμους οι κάτοικοι για το hot spot στον Καραβόμυλο – «Δεν θέλουμε να γίνουμε Μόρια»

194

Η είδηση πως το στρατόπεδο «Γεωργίου Παπαποστόλου» στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, προορίζεται για να γίνει ένα νέο hot spot για τους μετανάστες, προκάλεσε εκνευρισμό σε αρκετούς κατοίκους της περιοχής.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ορισμένοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, κλείνοντας τον δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο με μηχανήματα, μόλις έμαθαν την είδηση. Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκαναν σε τοπικά ΜΜΕ, ανέφεραν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει η περιοχή «νέα Μόρια». Δήμος και κάτοικοι συμμετείχαν στην βραδινή κινητοποίηση, με έναν εκ των κατοίκων να δηλώνει: «Δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. Θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα…».

Την ίδια ώρα, η νέα δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, ανέφερε ότι το στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για να φιλοξενήσει μετανάστες. «Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθούν έξι στρατόπεδα ώστε να φιλοξενήσουν κόσμο και να αποσυμφορηθούν τα νησιά και ειδικά η Λέσβος όπου η κατάσταση παραμένει ασφυκτική.

Πηγή: lamiareport.gr

Πηγή: zougla.gr