Βραζιλία – Ελλάδα 79-78: Ήττα στο «θρίλερ» και τώρα… τρέχουμε (video+photos)

217

Βραζιλία – Ελλάδα: Η Εθνική βρέθηκε στο +10 στο ημίχρονο του αγώνα με τη Βραζιλία, ήταν τραγική για ενάμιση δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την απίστευτη ανατροπή που πήγε να κάνει στο φινάλε.

Χάθηκε μια… μάχη, αλλά όχι κι ο πόλεμος για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019. Η «γαλανόλευκη» αν είχε καταφέρει να νικήσει τη Βραζιλία θα ήταν ήδη στην επόμενη φάση και σε θέση ισχύος, όμως, δεν βρήκε τον τρόπο να ανταπεξέλθει στο «ξύλο» των Λατίνων και να διατηρήσει την εξαιρετική της εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Το τραγικό τρίτο δεκάλεπτο, το «μπλοκάρισμα» του Αντετοκούνμπο από την ομάδα του Πέτροβιτς και οι κακές επιλογές στην επίθεση, έφεραν την απώλεια του προβαδίσματος με την Ελλάδα να «κυνηγάει» στο τέλος του παιχνιδιού.

Η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να κάνει μια τεράστια ανατροπή, από αυτές που μας έχει συνηθίσει στα μεγάλα τουρνουά, όμως, δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Η εθνική ομάδα έφτασε να παίξει το ματς σε μια… ζαριά, με τις τρεις κερδισμένες βολές του Κώστα Σλούκα 2.1’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης, με το διεθνή γκαρντ να ευστοχεί στις δυο πρώτες αλλά τον Φελίτσιο να διώχνει πάνω από το καλάθι την τρίτη και να χαρίζει νίκη 79-78 στους Βραζιλιάνους. Έτσι, η Βραζιλία θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και η Ελλάδα θα παίξει «τελικό» πρόκρισης με τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη. Όποια ομάδα πάρει τη νίκη, θα είναι κι αυτή που θα περάσει στη Β’ φάση του τουρνουά.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: onsports.gr